voor inwoners, met gemeenten en UWV

‘Gooi en Vechtstreek Werkt Door’ stopt per 15 november Mobiliteitsdiensten over naar WSP en RMT

Publicatiedatum: 11 november 2021

In december 2020 zijn wij gestart met Gooi en Vechtstreek Werkt Door (GVWD), als onderdeel van een breed pakket aan steunmaatregelen om de negatieve gevolgen van de coronacrisis zoveel mogelijk te beperken. Afgelopen jaar benaderden we meer dan 800 bedrijven proactief.

Veel werkgevers konden wij adviseren over tijdelijke in- en uitleen van personeel. Of concreet van dienst zijn met bemiddeling of juridisch advies. Werkgevers hebben deze dienstverlening als zeer positief ervaren. Desondanks stopt GVWD per 15 november a.s. De reden hiervoor? Steeds meer werkgevers kampen juist met een personeelstekort. Het team GVWD stopt dus, maar de dienstverlening blijft.

Overname diensten door WSP en Regionaal Mobiliteitsteam (RMT)

De mobiliteitsdiensten voor werkgevers worden nu ondergebracht bij het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek (WSP). Werkzoekenden kunnen rechtstreeks terecht bij het nieuwe Regionale Mobiliteitsteam Gooi en Vechtstreek (RMT) voor hulp bij het vinden van (ander) werk. Hoe dat werkt, leest u hieronder.

WSP aanspreekpunt voor alle diensten werkgevers

Als werkgever kunt u voor alle werkgeversdiensten terecht bij het bij WSP. Of u nu personeel zoekt, sociaal wilt ondernemen, advies wilt over subsidies of juist te weinig werk heeft voor uw personeel. In het laatste geval gaan we graag met u in gesprek over mogelijke oplossingen, geven juridisch advies en organiseren werk-naar-werk begeleiding van uw personeel. De mogelijkheden hangen af van uw situatie. Ook kunnen we uw personeel begeleiden naar een regionaal mobiliteitsteam (RMT).

RMT voor werkzoekenden, extra middelen voor scholing

In augustus is het Regionaal Mobiliteitsteam Gooi en Vechtstreek (kortweg RMT) van start gegaan. Het RMT helpt werkzoekenden, zzp’ers en werknemers die hun baan dreigen kwijt te raken. Het RMT biedt hulp op maat bij het vinden van (ander) werk. In het team werken onderwijsinstellingen, UWV, WSP en gemeenten samen met vakbonden en werkgeversorganisaties.

Het WSP kan het RMT inschakelen om uw werknemers te helpen met om- of bijscholing of met bemiddeling naar ander werk. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden en voorwaarden.

Meer weten of hulp nodig?

Neem contact op met onze accountmanagers Marjolein Grootjen of Berry van Zwet.
Meer informatie over het RMT voor werkzoekenden vindt u op www.rmtgooienvechtstreek.nl.

 

 

Meer nieuws

Al het nieuws