voor inwoners, met gemeenten en UWV

Geslaagde speedmeet SpaWeesp

Publicatiedatum: 8 maart 2019

De speeddate die het Werkgeversservicepunt (WSP) samen met SpaWeesp op vrijdag 1 maart hield leverde diezelfde dag al zes sollicitatiegesprekken op. Inmiddels is al één iemand aangenomen.

Zo’n 15 geïnteresseerde werkzoekenden hadden zich vooraf aangemeld bij Tessa Hijne, accountmanager WSP. Ze kregen een rondleiding door het sauna en wellness complex en konden daarna aanschuiven voor een speeddate met vestigingsmanager Patrick de Haan of Irene Strating van HR. Zes kandidaten werden uitgenodigd voor een tweede gesprek, waarvan één inmiddels is aangekomen.

Alle partijen waren positief over de speeddate. De kandidaten omdat ze wat minder zenuwachtig waren dan bij een gewoon sollicitatiegesprek en voor SpaWeesp leverde het, behalve gemotiveerde kandidaten ook flink wat tijdswinst op. Tessa: “De speedmeet is een mooi alternatief voor een normale sollicitatieprocedure. Door de rondleiding krijgen de werkzoekenden een goed beeld van de organisatie en voor de werkgever bespaart het een hoop tijd.”

SpaWeesp heeft vorig jaar een flinke metamorfose ondergaan en ziet haar bezoekersaantallen flink groeien. Als direct gevolg daarvan hebben ze ook meer personeel nodig. Vestigingsmanager Patrick vertelt dat er nu 85 mensen werkzaam zijn bij de SpaWeesp en dat ze nog zo’n 20 mensen zoeken. “We zoeken eigenlijk voor alle functies mensen, van tuinman en facilitair medewerkers tot keukenhulpen en schoonheidsspecialisten.”

Meer nieuws

Al het nieuws