voor inwoners, met gemeenten en UWV

Drie regionale werkgevers benoemd als Smaakmakers

Publicatiedatum: 24 december 2020

Bijzondere inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beloond

Tijdens een digitale borrel zijn drie werkgevers uit de Regio Gooi en Vechtstreek benoemd tot ‘Smaakmaker’; werkgevers die zich hebben ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen of te houden. Uit handen van wethouders Barbara Boudewijnse (Gooise Meren), Maarten Miner (Weesp) en Bert Rebel (Huizen) ontvingen deze werkgevers hun gloednieuwe predicaat.

Inclusief werkgeverschap is waardevol

De drie werkgevers – Opdidakt, Schoonmaakbedrijf Van Lambalgen en Vitaal Thuiszorg – zijn enthousiaste Smaakmakers. Sarina Zwart van Opdidakt: “We ervaren inclusief werkgeverschap als heel waardevol. Want ondanks dat het ook tijd kost om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te houden, werkt het erg motiverend. Onze collega is een erg fijn en warm mens om in het team te hebben”.

Miranda van Naalden, van schoonmaakbedrijf Van Lambalgen vult aan: “We zijn een echt familiebedrijf en dat geeft ons ook de mogelijkheid om er echt een persoonlijke ‘touch’ aan te geven. We hebben nu iemand in dienst met een verstandelijke beperking en door de betrokkenheid van zowel de medewerkers als de klanten kunnen we dit mogelijk maken. Inclusief werkgeverschap is iets wat we ook echt willen uitdragen als bedrijf.”

Waardering en goede samenwerking

Marjolein Hiele van Vitaal Thuiszorg is net zo enthousiast en benadrukt het belang van een goede samenwerking met het WerkgeversServicepunt GV en de waardering: “Fantastisch dat hier aandacht aan besteed wordt en we zijn dan ook erg blij met het predicaat Smaakmaker. We werken erg fijn samen met het WSP. We krijgen doorlopend kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aangeboden, en we blijven kijken naar wat we daarin voor elkaar kunnen betekenen. We zijn erg blij met de hulp en betrokkenheid vanuit het WSP.”

Bij Vitaal Thuiszorg kijken ze naar de mens achter het CV. Wat zijn de mogelijkheden? Vitaal Thuiszorg is altijd eerlijk, en dat is belangrijke basis van onze samenwerking. Wanneer zij denken dat iemand om een bepaalde reden niet gelukkig wordt in hun organisatie, dan koppelt Vitaal Thuiszorg de reden hiervan terug. Duurzame oplossingen, dat is de inzet voor zowel Vitaal Thuiszorg als het WSP. Zo kunnen we passende kandidaten doorsturen die zich op hun plek voelen waardoor Vitaal Thuiszorg echt iets betekent voor de cliënt. Win-win. Wat ons betreft volgen er nog vele succesvolle plaatsingen!

Schoonmaakbedrijf Van Lambalgen is een echt familiebedrijf, warm en gericht op mensen op de werkvloer. Onze contactpersoon Miranda is zo ontzettend goed met mensen en een klik is dan ook snel gemaakt. Bij Miranda kun je zelfs terecht als je tegen dingetjes aanloopt die helemaal niets met werk te maken hebben. Kandidaat Joey zag aanvankelijk een heel andere toekomst voor zich, maar durfde het toch aan om te starten bij Van Lambalgen. Middels een proefplaatsing is Joey heel geduldig ingewerkt en langzaam maar zeker kwam bij Joey het besef dat de schoonmaakbranche ook leuk is om in te werken. Vooral de collega’s zijn heel erg aardig en behulpzaam. Na de proefplaatsing volgde enkele tijdelijke contracten en uiteindelijk is Joey in vast dienstverband gekomen. Kortom, Van Lambalgen maakt het predicaat van Smaakmaker meer dan waar!

Meer nieuws

Al het nieuws