voor inwoners, met gemeenten en UWV

Diplomaregen voor deelnemers Wijkleerbedrijf Gooi en Vechtstreek 25 werkzoekenden opgeleid voor werk in de zorg

Publicatiedatum: 9 september 2021

Het regende diploma’s op 6 en 7 september: de 25 deelnemers van Wijkleerbedrijf Gooi en Vechtstreek ontvingen hun mbo-diploma uit handen van Annette Wolthers, wethouder Werk en Inkomen in Hilversum. Met dit waardevolle diploma Zorg en Welzijn (mbo, niveau 1 of 2) op zak, zijn de deelnemers klaargestoomd voor een betaalde baan in de zorg. Veel deelnemers behalen via dit traject voor het eerst hun diploma. Het is voor hen dé opstap naar meedoen op de arbeidsmarkt.

Inspelen op personeelstekort

Het werkleertraject speelt in op de grote vraag naar zorgmedewerkers. Dankzij de samenwerking met Amaris Zorggroep, Vivium, Philadelphia, Hilverzorg, King Arthur Groep, Vitaal Thuiszorg en Versa Welzijn hebben de gediplomeerden werkervaring kunnen opdoen. Het WijkLeerbedrijf en het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek begeleiden de deelnemers bij het vinden van een betaalde baan, tijdens of direct na de opleiding. Veel deelnemers hebben nu al een baan of lopende sollicitatiegesprekken.

Kansen voor werkzoekenden creëren

Het WijkLeerbedrijf (WLB) is één van de regionale projecten dat kansen creëert voor werkzoekenden die extra ondersteuning nodig hebben. In samenwerking met onderwijs, (thuis)zorgorganisaties en regiogemeenten, maakt het WLB het mogelijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zorgopleiding volgen op niveau 1 of 2. ‘Het Wijkleerbedrijf voelt voor mij als een vangnet’, aldus een van deelnemers. ‘Een veilige omgeving waarbinnen ik mijzelf kon ontwikkelen.’ Een andere deelnemer vertelt: ‘Ik weet nu dat ik het kan, ik heb veel meer zelfvertrouwen.’

 ‘Dit werkleertraject werpt écht vruchten af, aldus Petra Kamp, adviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt van de regio Gooi en Vechtstreek. ‘Het is ontroerend om te zien hoe blij de deelnemers zijn met dit felbegeerde diploma.’

Ook interesse in een leerwerktraject?

Bent u werkgever en geïnteresseerd in (deelnemers van) dit leerwerktraject of andere leerwerktrajecten? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers van het WerkgeversServicepunt Gooi en Vechtstreek.

Mensen met interesse in een loopbaan (mogelijk met opleiding) in de zorg kunnen zich aanmelden bij ZorgStart op www.zorgstart.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws