voor inwoners, met gemeenten en UWV

Al ruim 110 mensen vinden via WijkLeerbedrijf een baan in de zorg

Publicatiedatum: 23 mei 2023

Met een feestelijke bijeenkomst in wijkcentrum De Geus in Hilversum vierde het WijkLeerbedrijf onlangs haar eerste lustrum. Deelnemers, oud-deelnemers, initiatiefnemers en partners werden gefeliciteerd door wethouder Mirjam Havinga, die blij is bij te kunnen dragen aan het succes: “Het WijkLeerbedrijf is een ontzettend mooie opstap naar een baan in de zorg, een sector waar we om mensen zitten te springen. In de afgelopen vijf jaar hebben al veel mensen, vanuit allerlei achtergronden, via het WijkLeerbedrijf een diploma in de zorg gehaald en daarmee dus die eerste stap gezet. Ik kijk uit naar een mooie toekomst!”

Positieve impact

In de afgelopen vijf jaar hebben al meer dan 150 inwoners deelgenomen aan het WijkLeerbedrijf. Voor hen is het WijkLeerbedrijf vaak de eerste stap naar een carrière in de zorg. Huidig deelnemer Zakaria is enthousiast: “Ik heb door deze opleiding gezien hoe mooi het werk in de zorg kan zijn. Je leert elke dag meer door het werk wat je doet.” Ook voor Maria heeft het WijkLeerbedrijf veel positieve impact gehad: “Het heeft voor mij de deur naar de toekomst geopend. Ik werk nu met plezier in de ouderenzorg en ben nog lang niet klaar met mezelf ontwikkelen.”

Een springplank naar betaald werk

Het WijkLeerbedrijf biedt mensen de kans een mbo-opleiding op niveau 1 of 2 te volgen en tegelijkertijd relevante werkervaring op te doen, als springplank naar betaald werk. Dit doet het WijkLeerbedrijf samen met onderwijs, (thuis)zorgorganisaties en gemeenten.

Van de mensen die via het WijkLeerbedrijf hun diploma haalden heeft inmiddels 75% een betaalde baan gevonden. De meeste hiervan zijn werkzaam bij zorgorganisaties binnen de regio, zoals bij HilverZorg. Daar bevalt de samenwerking goed: “Het WijkLeerbedrijf biedt mensen met een uitkering in de wijk een kans om te werken in de zorg. HilverZorg doet daar graag aan mee, want zorgen doe je samen.” Ook bij de andere partners van WijkLeerbedrijf (Amaris, Vivium, King Arthur Groep, Philadelphia en Vitaal Thuiszorg) zijn deelnemers van het WijkLeerbedrijf aan de slag.

WijkLeerbedrijf start nieuwe opleidingsronde in augustus

Eind augustus begint de nieuwe opleiding van het WijkLeerbedrijf. Inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek die een talent en drive hebben om in de zorg te werken, kunnen zich nog aanmelden. Voor geïnteresseerde inwoners worden informatiebijeenkomsten georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 30 mei 2023. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via Els Huls (Calibris Advies) op 06-30571800.

Meer nieuws

Al het nieuws